Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pařížské rohlíčky:

26. 11. 2009

Na těsto:

3 bílky

250 g cukru moučka

1 lžíce citr. šťávy

80 g jemně mletých oříšků

60 g strouhanky

Z bílků, cukru a citr. šťávy ušleháme sníh, vmícháme oříšky a strouhanku. Tvarujeme rohlíčky, které klademe na vymazaný plech a ještě je trošku prsty rozmáčkneme na placato. Upečeme do růžova v mírné troubě, spíše sušíme asi tak na 120st.

 

Krém:

250 ml mléka + 1 lžíce cukru krupice+ 1 vanilkový pudink = uvaříme pudink a do vychladlého zašleháme  250 g másla, lžíci kaka a špetku rumu

 

Dále:

světlá a tmavá čok. poleva

nebo tmavá a bílá čok. poleva

 

Na vychladlé rohlíčky stříkáme sáčkem krém a pak je poléváme světlou polevou a po zatuhnutí ještě pocákáme tmavou polevou (nebo tmavou a bílou). Dáme do chladu zatuhnout.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář