Pařížské rohlíčky:
Na těsto:
3 bílky
250 g cukru moučka
1 lžíce citr. šťávy
80 g jemně mletých oříšků
60 g strouhanky
Z bílků, cukru a citr. šťávy ušleháme sníh, vmícháme oříšky a strouhanku. Tvarujeme rohlíčky, které klademe na vymazaný plech a ještě je trošku prsty rozmáčkneme na placato. Upečeme do růžova v mírné troubě, spíše sušíme asi tak na 120st.
Krém:
250 ml mléka + 1 lžíce cukru krupice+ 1 vanilkový pudink = uvaříme pudink a do vychladlého zašleháme 250 g másla, lžíci kaka a špetku rumu
Dále:
světlá a tmavá čok. poleva
nebo tmavá a bílá čok. poleva
Na vychladlé rohlíčky stříkáme sáčkem krém a pak je poléváme světlou polevou a po zatuhnutí ještě pocákáme tmavou polevou (nebo tmavou a bílou). Dáme do chladu zatuhnout.