Jdi na obsah Jdi na menu
 


Slané tyčky:

20. 8. 2008

Sýrové tyčky:

10 dkg nastrouhaného tvrdého sýra

10 dkg hladké mouky

8 dkg másla

1 prášek do pečiva

2 lžíce zakysané smetany

sůl, sladká paprika, pepř, muškátový oříšek - dle chuti

 

vejce na potření

kmín na posypání

 

Tyčky z listového těsta:

listové těsto

vejce na potření

nastrouhaný sýr a hrubá sůl na posypání

 

Slané tyčky:

25 dkg tvarohu

25 dkg másla

25 dkg hladké mouky

 

vejce na potření

hrubá sůl, kmín nebo mák na posypání

 

Postup pro všechny recepty stejný:

Zpracujeme těsto, vyválíme na plát silný asi 4 mm a rádýlkem nakrájíme asi 0,5 - 1 cm široké pásky. Přeneseme je na vymazaný plech, potřeme vejcem a sypeme solí, kmínem, mákem nebo sýrem. Pečeme ve vyhřáté troubě 10 - 15 minut.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář