Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vejce plněná tuňákem:

6. 4. 2012

10 vajec

drcený tuňák v konzervě

4 plnější lžíce másla

2 lžíce lučiny

sůl, pepř

na ozdobu ředkvičky a bylinky - petrželka nebo pažitka, bazalka, kopr... prostě cokoliv...

 

Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout. Pak podélně rozřízneme a opatrně vyndáme žloutky, dáme do šlehací nádoby, přidáme máslo, lučinu, tuňáka a ušleháme do pěny. Dochutíme solí a pepřem. Pak zdobíme ozdobně zdobičkou krém do důlků ve vajíčku a navrch naparádíme plátky ředkviček a bylinky dle chuti. Dáme do ledničky ztuhnout.

Podáváme klidně samotné nebo s pečivem.

Prima pohoštění pro návštěvy, ale i dobrá večeře...

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář