Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pikantní fazole

15. 9. 2017

Potřebujeme:

plechovka fazolí v nálevu nebo sáček fazolí

1 cibule

cca 15 dkg slaniny na kostičky

asi 3 lžíce kečupu

2 stroužky česneku

olej

sůl, pepř, sladká paprika, špetka chilli(nemusí být)

 

Fazole ze sáčku si namočíme den předem do vody a pak uvaříme ve stejné vodě do měkka. Pokud máme konzervu, tak slijeme asi 2/3 nálevu, na si oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme slaninu a ještě chvilku osmahneme. Přidáme fazole se zbytkem nálevu, kečup. Provaříme, přidáme rajčata nakrájená na kousky nebo kečup a necháme ještě chvilku provařit a zhoustnout. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a dochutíme.

K večeři můžeme podávat s pečivem, k obědu pak jako hlavní chod s uzeným, klobásou nebo i těstovinami. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář