Pikantní fazole
Potřebujeme:
plechovka fazolí v nálevu nebo sáček fazolí
1 cibule
cca 15 dkg slaniny na kostičky
asi 3 lžíce kečupu
2 stroužky česneku
olej
sůl, pepř, sladká paprika, špetka chilli(nemusí být)
Fazole ze sáčku si namočíme den předem do vody a pak uvaříme ve stejné vodě do měkka. Pokud máme konzervu, tak slijeme asi 2/3 nálevu, na si oleji osmahneme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme slaninu a ještě chvilku osmahneme. Přidáme fazole se zbytkem nálevu, kečup. Provaříme, přidáme rajčata nakrájená na kousky nebo kečup a necháme ještě chvilku provařit a zhoustnout. Nakonec přidáme prolisovaný česnek a dochutíme.
K večeři můžeme podávat s pečivem, k obědu pak jako hlavní chod s uzeným, klobásou nebo i těstovinami. Na talíři zdobíme sekanou petrželkou.