Jdi na obsah Jdi na menu
 


Luxusní řezy s jahodami:

5. 6. 2009


Piškot:

5 vajec

20 dkg cukru krupice

100 ml vody

100 ml oleje

25 dkg polohrubé mouky

½ prášku do pečiva

Žloutky ušleháme s vodou a s cukrem do pěny, přidáme olej, mouku s práškem a nakonec sníh. Upečeme do růžova.

Na vychladlý piškot naskládat jahody (nebo jakékoliv ovoce  - i z kompotu nebo mražené). Na to opatrně natřeme krém:

Krém 1:

1 l mléka + 3 vanilkové pudinky + 1 vanilkový cukr a 4 PL cukru krupice = uvaříme pudink

Do teplého pudinku pak vmícháme 1 lžíci másla a do vychladlého vmícháme 2 zakysané smetany a trochu moučkového cukru (dle chuti). Na tento krém ještě natřeme šlehačku:

Krém 2:

2 šlehačky v kelímku + cukr dle chuti + ztužovač = vyšlehat do hladka

Úplně nakonec potrouháme čokoládou.

Nejlepší je udělat řezy večer a nechat je do druhého dne krásně zaležet v ledničce. Potom je to mňamka!!!

Dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář