Jdi na obsah Jdi na menu
 


Čokoládová zmrzlina:

3. 7. 2009

100 g hořké čokolády nebo čokoládových figurek
250 ml smetany ke šlehání (modrá, s 33 % tuku)
2 celá ejce
2 žloutky
1 vanilkový cukr

Šlehačku ušleháme a uložíme na chvíli do ledničky. Čokoládu nalámeme na kousky a ve vodní lázní ji necháme rozpustit. Pak ji necháme někde vedle chladnout. Poté si nad párou do pěny ušleháme dvě vejce, dva žloutky a vanilkový cukr. Směs pak mimo plamen mícháme do vychladnutí a poté přimícháme vychladlou čokoládu a šlehačku z lednice. Hotové dáme do mističek a uložíme do mrazáku.

Dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář