Jdi na obsah Jdi na menu
 


Znojemská omáčka:

25. 6. 2009

4 - 6 plátků vepřového masa

1 cibule nadrobno

sůl, pepř, grilovací koření (nemusí být)

asi 1 l vody

olej

hladká mouka + voda na zahuštění

asi 2 - 3 zavařené okurky nadrobno

sojová omáčka, worčestr

 

Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Na oleji osmahneme cibuli a poté i plátky z obou stran. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme, omáčku přes cedník zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, dosolíme, dopepříme, dochutíme sojovkou a worčestrem a vhodíme okurky. Zamícháme a vrátíme do omáčky maso.

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA