Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vepřové kousky na paprice:

25. 6. 2009

Nedokážu napsat kolik množství je čeho třeba, takže prostě jak jste zvyklí pro vaši rodinu :-)

 

vepřové maso na kousky

sladká mletá paprika

voda

masox - nemusí být

sůl

smetana v kelímku (žlutá)

hladká mouka

mléko

olej na smažení

 

Kousky masa prudce osmahneme na oleji, přisypeme papriku a jen rychle osmahneme a hned zalijeme asi litrem vody. Vhodíme masox (nemusíme) a vaříme doměkka. Pak zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce. Odstavíme z plotny, dosolíme dle chutia opatrně vmícháme smetanu.

Podáváme s housk. knedlíkem nebo noky.

 

Noky:

2 vajíčka rozkvedláme a přimícháme hrubou mouku na polotuhé těsto - to pak buď přes hrubý cedník nebo hrubé struhadlo pasírujeme do vřelé vody nebo já jen noky vykrajuju lžící a házím do vody...

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA