Svíčková omáčka:
asi 1 kg masa
1 menší celer
2 mrkve
2 petržele
5 kuliček nového koření, 5 kuliček celých pepřů, 3 bobkové listy
asi půlka másla
1 - 1,5 litru vody
hladká mouka + olej = jíška
rybízová marmeláda (asi lžíce), citr. šťáva z 1/2 citronu, sůl, cukr dle chuti - na dochucení
brusinky, kolečko citronu - na ozdobu
Zeleninu nahrubo nastrouhám a osmahnu na másle do zlatohněda. Přidám osolené maso, které osmahnu ze všech stran. Pak zaliju vodou, přiházím koření a dusím, až je maso měkké. Pak maso vyndám a nakrájím na plátky a dám si stranou. Omáčku zahustím jíškou, dochutím a přecedím do jiného hrnce. Já nemixuju, abych nerozmixovala koření, ale jen cedím a pasíruju přes cedník. Pak opatrně vmíchám smetanu. Nakonec do omáčky vrátím plátky masa.
Podávám s houskovým knedlíkem a na talíři zdobím kolečkem citronu a brusinkami.
Mňam!