Jdi na obsah Jdi na menu
 


Svíčková omáčka:

25. 6. 2009

asi 1 kg masa 

1 menší celer

2 mrkve

2 petržele

5 kuliček nového koření, 5 kuliček celých pepřů, 3 bobkové listy

asi půlka másla

1 - 1,5 litru vody

hladká mouka + olej = jíška

rybízová marmeláda (asi lžíce), citr. šťáva z 1/2 citronu, sůl, cukr dle chuti - na dochucení

brusinky, kolečko citronu - na ozdobu

Zeleninu nahrubo nastrouhám a osmahnu na másle do zlatohněda.  Přidám osolené maso, které osmahnu ze všech stran. Pak zaliju vodou, přiházím koření a dusím, až je maso měkké. Pak maso vyndám a nakrájím na plátky a dám si stranou. Omáčku zahustím jíškou, dochutím a přecedím do jiného hrnce. Já nemixuju, abych nerozmixovala koření, ale jen cedím a pasíruju přes cedník. Pak opatrně vmíchám smetanu. Nakonec do omáčky vrátím plátky masa.

Podávám s houskovým knedlíkem a na talíři zdobím kolečkem citronu a brusinkami.

Mňam!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA