Štěpánská omáčka:
4 - 6 plátků vepřového masa
1 cibule nadrobno
sůl, pepř, grilovací koření (nemusí být)
asi 1 l vody
olej
hladká mouka + voda na zahuštění
2 vajíčka uvařená natvrdo - nasekaná nadrobno
sojová omáčka, worčestr
Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Na oleji osmahneme cibuli a poté i plátky z obou stran. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme, omáčku přes cedník zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, dosolíme, dopepříme a dochutíme sojovkou a worčestrem a vhodíme vajíčko. Zamícháme a vrátíme do omáčky maso.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží!
..
Marky,9. 6. 2011 10:46