Jdi na obsah Jdi na menu
 


Štěpánská omáčka:

25. 6. 2009

4 - 6 plátků vepřového masa

1 cibule nadrobno

sůl, pepř, grilovací koření (nemusí být)

asi 1 l vody

olej

hladká mouka + voda na zahuštění

2 vajíčka uvařená natvrdo - nasekaná nadrobno

sojová omáčka, worčestr

 

Plátky masa z obou stran naklepeme, osolíme, opepříme a okořeníme. Na oleji osmahneme cibuli a poté i plátky z obou stran. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Poté maso vyjmeme, omáčku přes cedník zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě, dosolíme, dopepříme a dochutíme sojovkou a worčestrem a vhodíme vajíčko. Zamícháme a vrátíme do omáčky maso.

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

..

Marky,9. 6. 2011 10:46

Omáčka je velice rychlá a moc výbornááá. Děkuju a všem Doporučuju zkusit. Marky

Fajn

JaníseQ,13. 4. 2010 14:30

Fajnnn je to COOl měla sem to a je to mooc mooco dobrýý