Jdi na obsah Jdi na menu
 


Omáčka na ptáčky:

25. 6. 2009

4 - 6 plátků vepřového masa

2 vajíčka natvrdo

2 zavařené okurky nadrobno

2 větší cibule nadrobno

2 párky nebo kousek kabanosu nadrobno

sůl, pepř, hořčice

asi 1 l vody

olej

hladká mouka + voda na zahuštění

 

Plátky masa naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí, dáme na plátek trošku vajíčka, okurky, cibule a uzeniny a pečlivě zamotáme nití.

Na oleji zpěníme 1 cibuli, pak přidáme závitky, osmahneme je ze všech stran, pak zalijeme vodou a dusíme doměkka. Poté závitky vyjmeme, omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě (přes cedník) a dochutíme solí a pepřem, případně můžete sojovkou a worčestrem. Závitky do omáčky vrátíme. Pokud vám zbydou ingredience ze závitků, můžete je vhodit do omáčky, taky to tak dělám.

Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA