Omáčka na ptáčky:
4 - 6 plátků vepřového masa
2 vajíčka natvrdo
2 zavařené okurky nadrobno
2 větší cibule nadrobno
2 párky nebo kousek kabanosu nadrobno
sůl, pepř, hořčice
asi 1 l vody
olej
hladká mouka + voda na zahuštění
Plátky masa naklepeme z obou stran, osolíme, opepříme. Z jedné strany potřeme hořčicí, dáme na plátek trošku vajíčka, okurky, cibule a uzeniny a pečlivě zamotáme nití.
Na oleji zpěníme 1 cibuli, pak přidáme závitky, osmahneme je ze všech stran, pak zalijeme vodou a dusíme doměkka. Poté závitky vyjmeme, omáčku zahustíme moukou rozkvedlanou ve vodě (přes cedník) a dochutíme solí a pepřem, případně můžete sojovkou a worčestrem. Závitky do omáčky vrátíme. Pokud vám zbydou ingredience ze závitků, můžete je vhodit do omáčky, taky to tak dělám.
Podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží!