Koprová omáčka:
1 l mléka
1/2 l vody
čerstvý nebo mražený kopr (já sterilovaný nepoužívám)
sůl, cukr, ocet
smetana v kelímku (já dávám žlutou)
hladká mouka
uvařené brambory
vajíčka natvrdo
Do hrnce naleju 1/2 l mléka a 1/2 l vody a nechám přivést k varu. Pak přiliju mouku rozkvedlanou ve vodě, opět nechám přivést k varu a za stálého míchání vařím asi 10 minut. Vedle do hrnce si nachystám nasekaný kopr, na který pak přecedím uvařenou omáčku (udělejte hustší, rozředí ji smetana), dochutím ji solí, cukrem a octem a nakonec pomalu vmíchám smetanu. A omajda je hotová!
Na talíři pak rozsekám natvrdo uvařené vajíčko, brambory, které jsem vařila zvlášť ve slupce a přeliju to koprovkou. Mňam!