Jdi na obsah Jdi na menu
 


Koprová omáčka:

25. 6. 2009

1 l mléka

1/2 l vody

čerstvý nebo mražený kopr (já sterilovaný nepoužívám)

sůl, cukr, ocet

smetana v kelímku (já dávám žlutou)

hladká mouka

uvařené brambory

vajíčka natvrdo

 

Do hrnce naleju 1/2 l mléka a 1/2 l vody a nechám přivést k varu. Pak přiliju mouku rozkvedlanou ve vodě, opět nechám přivést k varu a za stálého míchání vařím asi 10 minut. Vedle do hrnce si nachystám nasekaný kopr, na který pak přecedím uvařenou omáčku (udělejte hustší, rozředí ji smetana), dochutím ji solí, cukrem a octem a nakonec pomalu vmíchám smetanu. A omajda je hotová!

Na talíři pak rozsekám natvrdo uvařené vajíčko, brambory, které jsem vařila zvlášť ve slupce a přeliju to koprovkou. Mňam!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA