Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečený čaj z různého ovoce:

23. 2. 2012

2 kg ovoce (je jedno zda čerstvé nebo mražené)

- např. jahody, maliny, ostružiny, meruňky, broskve, švestky, hrušky, jablka, víno, kiwi, pomeranč, višně, třešně... (zkrátka co máte momentálně po ruce)

1 kg cukru krupice

5 hřebíčků

špetka skořice nebo kousek celé skořice

trocha rumu

 

POSTUP PŘÍPRAVY

Ovoce nakrájíme na drobné kousky a smícháme s cukrem, dáme na pekáč, přilijeme trochu rumu a přihodíme koření, ale to vůbec nemusí být, můžete i bez něj. Pak dáme do trouby péct přibližně 45 - 60 minut na cca 200 stupňů, až se cukr rozpustí a ovoce změkne a pustí hodně šťávy. Pak ihned ještě horké plníme ovoce i se šťávou do skleniček od přesnídávek nebo majolek a oklopíme na 10 - 15 minut víčkem dolů, aby se víčko zatáhlo. Nezavařuje se. Já oklopila a nechala dokud to nevychladlo. Někde jsem ale četla, že se dá i zavařit v myčce, takže to občas taky udělám, že dám skleničky do myčky s nádobím a nechám normálně proběhnout program na 60 stupňů. Ale nedělám to pokaždé a nikdy se nic nezkazilo. Skleničky nechávám jen ve spíži, nedávám je ani do lednice.

Pak při konzumaci dáte do hrnečku 1 - 2 vrchovaté lžíčky ovoce i se šťávou a dolijete vřelou vodou. Můžete pít tak, není třeba doslazovat, je sladké dost. Naopak si můžete přidat plátek citronu.

Výborné!!!

Tak dobrou chuť!!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář