Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pečený čaj z jablek:

5. 9. 2009

1 kg na kousky nakrájených jablek (můžete se slupkou, já dávala bez)

1,2 kg cukru krupice

1 skořicový cukr

2 lžíce rumu

1 citron na kousky nebo jen šťáva z 1 citronu

 

Vše smícháme, dáme na pekáč a do trouby péct. Pečeme přibližně 45 - 60 minut na cca 200 stupňů. Poznáte to, že jablka pustí hodně šťávy a rozpustí se cukr.  Pak ihned ještě horké plníme do skleniček od přesnídávek nebo majolek a oklopíme na 5-10 minut víčkem dolů, aby se víčko zatáhlo. Nezavařuje se. Já oklopila a nechala dokud to nevychldlo.

Pak při konzumaci dáte do hrnečku 1 vrchovatou lžíci ovoce i se šťávou a dolijete vřelou vodou. Můžete pít tak, není třeba doslazovat, je sladké dost.

Výborné!!!

Tak dobrou chuť!!!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

KARAMEL

(HELENA, 16. 9. 2012 18:00)

12 DKG VODY 5 DKG CUKRU

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA