Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí meduňková či mátová šťáva (sirup):

6. 6. 2014

Potřebujeme:


25 snítek meduňky (máty) - krátkých konečků, ne celých dlouhých snítek

2 l převařené vody


Necháme louhovat 24 hodin. Poté zcedíme, smícháme s 1 kg cukru krupice a 20 g kyseliny citronové nebo 2 citrony (já dám 1 citron a trošku kyseliny). Svaříme, necháme vychladnout a plníme do lahví. Uchováváme v lednici a ke konzumaci ředíme vodou jako klasickou šťávu.


Je velice dobrá a voňavá, můžete kombinovat mátu i meduňku společně.


Dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA