Domácí bezová limonáda:
Bezová limonáda:
Do 4litrové lahve dáme:
10 - 15 velkých omytých květů bezu bez dlouhých stopek
2 citrony nakrájené na kolečka
(nebo 5 dkg kyseliny citronové, ale není zdravá, citrony jsou citrony, ale já třeba dávám někdy napůl - 1 citron a špetku kyseliny)
4 l převařené vody
Bezy namočíme do hrnce s převařenou vodou, citrony a kyselinou. Necháme 24 hodin stát v místnosti, občas květy promícháme.
Druhý den přecedíme a smícháme se 2 l vychladlé převařené vody, kterou jsme svařili s 1/2 kg cukru krupice.
Přelijeme do lahví a uchováváme v lednici.
Pozor, ráda se brzo kazí, většinou je konzumace tak 3-4 dny, někdy vydrží max. týden
Je to ale výborné, tak dobrou chuť!
Komentáře
Přehled komentářů
Kyselina citronová je chemicky vyrobená a překyseluje organismus čímž vznikají různá onemocnění. Lepší je používat citrony,přesto,že jsou kyselé vyvolávají v těle zásaditou reakci a jsou i jinak prospěšné.
Bezová limonáda.
Zdena,14. 6. 2011 11:48