Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí bezová limonáda:

22. 7. 2008

Bezová limonáda:

 

Do 4litrové lahve dáme:

10 - 15 velkých omytých květů bezu bez dlouhých stopek

2 citrony nakrájené na kolečka

(nebo 5 dkg kyseliny citronové, ale není zdravá, citrony jsou citrony, ale já třeba dávám někdy napůl - 1 citron a špetku kyseliny)

4 l převařené vody

 

Bezy namočíme do hrnce s převařenou vodou, citrony a kyselinou. Necháme 24 hodin stát v místnosti, občas květy promícháme.

Druhý den přecedíme a smícháme se 2 l vychladlé převařené vody, kterou jsme svařili s 1/2 kg cukru krupice.

Přelijeme do lahví a uchováváme v lednici.

Pozor, ráda se brzo kazí, většinou je konzumace tak 3-4 dny, někdy vydrží max. týden

 Je to ale výborné, tak dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Bezová limonáda.

(Zdena, 14. 6. 2011 11:48)

Kyselina citronová je chemicky vyrobená a překyseluje organismus čímž vznikají různá onemocnění. Lepší je používat citrony,přesto,že jsou kyselé vyvolávají v těle zásaditou reakci a jsou i jinak prospěšné.

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA