Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jablečná přesnídávka:

23. 7. 2008

Jablečná přesnídávka 1:

(odněkud z internetu, tuhle dělám já častěji)

 

1,5 kg jablek

150 g cukru krupice

0,6 l vody

1 vanilkový cukr

1 vanilkový pudink

 

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce s vodou a cukry a rozvaříme. Pak vlažné rozmixujeme.

Pudink smícháme s trochou vody, vlijeme do pyré, přivedeme k varu a asi 2 minuty vaříme. Pak dáváme do skleniček a sterilujeme jako kompoty. Pokud ale víte, že je spotřebujete brzo jako já, třeba za měsíc, tak jen horké skleničky otočím dnem vzhůru, nechám vychladnout a pak naskládám do spodní části ledničky. Bez problémů vydrží.

 

Jablečná přesnídávka 2:

(od mamky)

 

2,5 kg jablek

250 g cukru krupice

1 l vody

2 vanilkové pudinky

 

Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Dáme do hrnce s vodou a cukry a rozvaříme. Z toho pak 1/2 l vody odebereme a necháme vychladnout. Do vychladlého zamícháme pudinky, nalijeme zpět do pyré, přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí. Pak vše ještě rozmixujeme. Dáváme do skleniček a sterilujeme jako kompoty nebo opět jen otočíme a dáme do ledničky na pár týdnů.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA