Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zvěřina (vepřové) na zázvoru:

5. 8. 2008

vepřová nebo srnčí nebo kančí kýta nebo kotleta

1 cibule na kolečka

kousek pórku na kolečka

asi 10 dkg slaniny na kostičky

1/2 másla

 

Na směs:

4 stroužky prolisovaného česneku

1 lžíce sladké papriky

1 lžíce mletého sušeného zázvoru

šťáva z 1 velkého citronu

1 lžička soli

voda na dolití, aby vznikla kašička

 

Ze všeho smícháme hustou kašičku a potřeme jí maso ze všech stran. Pak dáme do pekáče i se zbylou kašičkou a společně s cibulí, pórkem, slaninou a máslem. Podlijeme vodou a pečeme doměkka (asi 2 hodiny).

Podáváme s bramborovým knedlíkem, přeléváme jen lehce sosem a k tomu kompot.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA