Jdi na obsah Jdi na menu
 


Řízečky po cikánsku:

27. 1. 2010

Na 4 porce:

4 plátky vepřového masa - nejlépe kotleta

8 brambor

4 plátky šunky nebo angl. slaniny

4 plátky sýra

1 cibule

sůl, gril. koření, sladká paprika

alobal

 

Maso naklepeme, osolíme, posypeme gril. kořením a sladkou paprikou. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná. Utrhneme si 4x 30cm dlouhý alobal. Na střed položíme plátky ze dvou brambor, osolíme je, na ně položíme plátek masa, na něj trochu cibule na kolečka, na ni plátek sýra a navrch plátek šunky. Alobal řádně zabalíme a přendáme do pekáčku. Takto uděláme všechny 4 balíčky. Pekáček pak podlijeme asi 2 hrnky vody a pečeme zhruba při 150 st. 1,5 - 2 hodiny.  Pak opatrně rozbalíme a přendáme na talíř. Jako přílohu dáme čerstvou zeleninku nebo nějaký zelný salátek.

Je to mňamka!

Dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

žebrácký řízek

(lomačka, 17. 9. 2010 18:58)

4 plátky vepřového masa,naklepat,osolit,opepřit a potřít rozetřenym česnekem.Prudce opéct na oleji,dát do pekáčku i s výpekem,nato nastrouhat na každý plátek kyselou okurku,polít kečupem a posypat strouhaným sýrem podlít asi 1 dc vody.Přiklopit/alobalem/.peču asi 35 min.sundám alobal a dopékám do měkka.příloha brambory.Dobrou chuť!ahoj

 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA