Jdi na obsah Jdi na menu
 


Králík na zelenině a houbách:

29. 9. 2014

4 velká stehna z králíka nebo celý králík rozdělený na porce

sůl, pepř, špetka kmínu

2 lžíce plnotučné nebo pikantní hořčice

hrst čerstvých nebo zmražených hub nakrájených na menší kousky

1 malá cibule na menší kostičky

1 malá mrkev na menší kostičky

1 malá petržel na menší kostičky

2-4 prolisované stroužky česneku 

100 g slaniny nadrobno

2 lžíce másla

voda na podlití

 

Králíka osolíme, opepříme, okmínujeme a potřeme ze všech stran hořčicí. Do pekáče dáme máslo, slaninu, zeleninu, cibuli a houby a porce králíka. Podlijeme vodou a dáme péct na cca 2 hodiny na 160 st. Průběžně podléváme a králíka otáčíme a kontrolujeme. Po upečení králíka vyjmeme, zhruba polovinu zeleniny nabereme do cedníku a propasírujeme do pekáče, zbylou zeleninu z cedníku do pekáčku zpět vyklopíme, aby se omáčka zahustila a přitom v ní stále zůstaly kousky zeleniny i hub. Pokud je omáčka stále řídká, můžeme dohustit trochou hladké mouky rozmíchané ve vodě nebo pár granulkami jíšky. Dosolíme a podáváme.

Příloha: houskový knedlík nebo bramborami případně i nudle

Dobrou chuť!

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 

Z DALŠÍCH WEBŮ

REKLAMA